Wij leveren en monteren diverse branddeuren. Met brandwerende- en brandvertragende deuren heeft u de mogelijkheid om een grote ruimte op te delen in kleinere brandveilige compartimenten. Er zijn steeds meer situaties waarin een opdeling met branddeuren gewenst is. Denkt u bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, overheidsgebouwen, fabriekshallen en winkelcentra. Ook verzekering stellen hoge eisen aan de brandveiligheid van uw bedrijfspand. Uiteraard zijn er ook brandwerende deuren voor gebruik in de buitengevel verkrijgbaar.

Brandwerende overheaddeuren

Brandwerende overheaddeuren zijn leverbaar tot 90 minuten brandvertraging. De deuren openen verticaal naar boven en lopen vervolgens via een rails over het plafond. Deze brandwerende deuren kunnen desgewenst worden voorzien van een glassectie.

Brandwerende roldeuren

Brandwerende roldeuren kunnen dagelijks frequent gebruikt worden en zijn leverbaar in diverse klassen van 60 minuten brandvertraging tot wel 360 minuten brandvertraging, afhankelijk van afmetingen en de gestelde eisen.

Brandwerende schuifdeuren

Brandwerende schuifdeuren kunnen worden gebruikt in dien er geen ruimte op het plafond is om de deur te openen. De brandwerende schuifdeur kan worden voorzien van brandwerend glas zodat ook bij een gesloten deur zicht is op de andere zijde. De maximale brandweerstand van de brandwerende schuifdeur is 90 minuten of 120 minuten. De schuifdeuren zijn ook tweevleugelig leverbaar, waarbij de vleugels ieder een andere kant op openen. Groot voordeel van een brandwerende schuifdeur is dat deze kan worden voorzien van een loopdeur zonder drempel, zodat deze kan worden opgenomen in de vluchtroute.

Bovenstaande branddeuren zijn allen ook uit te voeren met een gecertificeerde vloeistofkering en explosieveilige (ATEX) componenten. De deur is  optioneel als geheel ATEX gecertificeerd  te verkrijgen, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes.

Brandwerende rolschermen

Brandwerende rolschermen worden gebruikt in situaties met beperkte inbouwruimte. Ze hebben een brandweerstand tot 120 minuten. De brandwerende rolschermen zijn minder geschikt voor dagelijks frequent gebruik.