Strokengordijnen worden gebruikt als goedkope en praktische afsluiting van ruimtes ter voorkoming van tocht, stofoverlast en/of temperatuurverlies. Als een deur niet afgesloten is gaat er veel warmte verloren. Het strokengordijn opent alleen daar waar het voertuig of de lading het gordijn passeert, dit levert jaarlijks een behoorlijke energiebesparing op en draagt bij aan een aangename werkomgeving. Tevens kan een strokengordijn worden gebruikt als spatscherm bij een natte ruimte zoals in een autowasstraat of als bescherming bij een zagerij of werkplaats. Speciaal voor een clean rooms of een datacenter zijn anti statische stroken leverbaar. De PVC stroken zijn zeer lichtdoorlatend. Ze hebben afgeronde zijkanten ter voorkoming van krassen op uw voertuigen bij het passeren. Voor verschillende situaties zijn verschillende kwaliteiten strokengordijnen leverbaar. Het maakt natuurlijk een groot verschil of er voornamelijk personenverkeer passeert, of vooral zwaarder verkeer zoals heftrucks.  Ook is er keus uit volledig transparant of gekleurd. Verder heeft de mate van overlapping grote invloed op de effectiviteit van het strokengordijn.

Naast de verschillen in stroken zijn er ook verschillende ophangsystemen leverbaar. De meest eenvoudige uitvoering is een vast strokengordijn. De PVC stroken worden met behulp van haken bevestigd aan een rails. Afhankelijk van de hoogte van uw opening en de toepassing wordt gekozen voor 200, 300 of 400 mm brede stroken.

Als het strokengordijn verplaatst moet kunnen worden kunt u kiezen voor een verschuifbaar systeem. Bij een accordeon-systeem kan het strokengordijn opzij worden geschoven totdat nog maar ca. 15 % van de totale breedte inneemt.

Speciaal voor de foodindustrie leveren wij  Curtronizer strokengordijnen. Deze zijn speciaal ontworpen voor personendoorgang van koel- en vriescellen. De montagerail is 1000mm breed en gemaakt uit high impact polypropyleen, de stroken zijn gemaakt van speciale Food Safe PVC. Curtronizer strokengordijnen zijn te leveren tot 2200 mm hoog.

Wij denken graag met u mee over de beste oplossing voor uw bedrijf.

FAQ items aan het laden...