Het juiste dockequipment zorgt voor een goede aansluiting tussen laadperron en de vrachtwagenvloer. Onmisbaar bij het goed, veilig en snel laden en lossen van uw vrachtwagens. In een tijd waar elke minuut geld kost, is dit een belangrijk aspect van het logistieke proces.

Een goede aansluiting tussen laadperron en vrachtwagenvloer draagt in hoge mate bij aan de veiligheid van uw personeel en de bescherming van uw voertuigen en goederen. U moet er toch niet aan denken dat een vorkheftruck kantelt door een wiebelende overgang van laadperron naar vrachtwagen. En wat te denken van geluidsoverlast. Bij een goede aansluiting wordt het zogenaamde bonken bij het binnenrijden van de vrachtwagen tot een minimum beperkt. Dit zorgt vanzelfsprekend ook voor een langere levensduur van uw materiaal.

Daarnaast gaat tijdens het laden en lossen van de vrachtwagens doorgaans veel warmte verloren. Een goede aansluiting tussen vrachtwagen en laadperron kan hier een groot verschil in maken. Warmteverlies wordt tot een minimum gereduceerd. Niet onbelangrijk, hierdoor kunt u flink besparen op uw energierekening.

Kortom, tal van redenen om te zoeken naar de best passende mogelijkheid voor uw bedrijf.

Dockleveller

Met een dockleveller kunt u de ruimte tussen de vrachtwagen en het laaddock overbruggen, tevens wordt hierbij het hoogteverschil gecompenseerd. Zelfs als de vrachtwagenvloer niet horizontaal is door bijvoorbeeld scheve belading, kan dit worden gecompenseerd door een dockleveller. Docklevellers worden veelal hydraulisch aangedreven en zijn voorzien van de benodigde veiligheidsvoorzieningen. Wij leveren ook uitschuifbare docklevellers zodat het mogelijk is aan één laadperron zowel vrachtwagens als bestelauto’s te laden en te lossen. Eventueel kunt u kiezen voor een verlengde dockleveller om de hellingshoek te verkleinen en zo het inrijden met bijvoorbeeld een heftruck te vergemakkelijken. Speciale stootbuffers zorgen ervoor dat dat de leveller en de vrachtwagens niet beschadigen bij het aandocken. Eventueel kunnen er wieldwingers geplaatst worden om het aandocken te vergemakkelijken. Wij kunnen u uiteraard adviseren bij het kiezen van de juiste oplossing in uw situatie.

Dockshelter

Zoekt u een meer afgesloten aansluiting tussen laadperron en vrachtwagen denkt u dan aan een dockleveller in combinatie met een dockshelter. Deze beschermt u en uw goederen tegen weersomstandigheden. Zeker in ons Nederlandse klimaat is dit geen overbodige luxe. Voor verschillende situaties kunnen wij een passende dockshelter leveren. De ruimte tussen het laadperron en de vrachtwagen kan worden afgesloten met bijvoorbeeld flappen, (opblaasbare) kussens of een combinatie van beiden. Bij het laden en lossen van koelwagens is het natuurlijk van belang dat de koelketen niet worden onderbroken. In dat geval kunnen wij een speciaal systeem leveren waarbij de vrachtwagen eerst kan aandocken en pas daarna de deuren hoeft te openen. Hierdoor is er slechts een zeer gering verlies van koude.

Voorzetsluizen

Als laatste zijn er ook complete voorzetsluizen leverbaar. Dit zijn zijn complete units met een dockleveller en dockshelter ineen. Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding en een laadopening met dockshelter. Deze zijn zeer geschikt om bij renovatie aan een bestaand gebouw te plaatsen. De aanwezige opslagruimte blijft hierdoor volledig beschikbaar en de bouwkosten blijven zo laag mogelijk.

Vanzelfsprekend leveren wij ook de toebehoren, zoals wieldwingers, anti-rampalen, stootbuffers, docklichten en verkeerssignalering.

Wij komen graag vrijblijvend bij u op locatie om u te adviseren over de mogelijkheden en te komen tot een passende oplossing.

Brochure Hörmann dockequipment

FAQ items aan het laden...