Snelloopdeuren bieden onder andere een oplossing in situaties waarbij een doorgang vele malen per dag wordt gepasseerd, maar u warmteverlies en geluidsoverlast tot een minimum wil beperken. Zoals de naam al zegt kunnen snelloopdeuren razendsnel, maar ook nagenoeg geruisloos openen en sluiten zonder dat u daar omkijken naar heeft. Snelloopdeuren zijn o.a. te gebruiken in een fabriekshal, supermarkt, foodindustrie, parkeergarages etc.

De flexibele snelloopdeuren zijn voorzien van SoftEdge afluitprofiel. Bij een aanrijding van de snelloopdeur, door bijvoorbeeld een heftruck, zal de deur uit de uit de rails schieten. Daardoor wordt beschadiging vermeden. U kunt het flexibele deurblad eenvoudig zelf terug plaatsen in de rails, waarna de deur zichzelf weer in de juiste positie stelt. Dure herstellingen zoals bij starre profielen worden hierdoor vermeden. Tevens wordt uitval van de deur tot een minimum beperkt. Deze deuren worden veelal gebruikt in fabriekshallen.

Voord de benodigde veiligheid wordt de flexibele snelloopdeur voorzien van een crash-schakelaar. Op het moment dat de deur uit de rails wordt gedrukt zal deze automatisch stoppen. De snelloopdeuren worden tevens voorzien van een lichtscherm, waardoor deze nooit kan sluiten zolang er iets of iemand in de deuropening staat. Een snelloopdeur kan worden voorzien van transparante strook voor beter zicht op verkeer dat vanaf de andere kant van de deur op u af komt. Voor het openen van de snelloopdeur kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een trekkoord, een fotocel of een zender.

Flexibele snelloopdeuren kunnen ook buiten worden toegepast. Hiervoor hebben wij zwaardere uitvoeringen met  veerstaal-windbeveiling in het assortiment. Windbelastingen tot 100 km/uur zin hierdoor geen probleem. De dubbele zijdelingse looprollen zorgen voor een zachte deurloop en maken een veilige stop mogelijk.

Aan deuren bij koel-vrieszones worden aparte eisen gesteld. Een goede isolatie is hierbij van groot belang. Hiervoor hebben wij ISO speed cold deuren in het assortiment, als optimale oplossing bij zones met grote temperatuurverschillen. Ook voor toepassing in vochtige ruimtes en de levensmiddelenindustrie kunnen wij passende deuren leveren. Denk hierbij aan deuren die eenvoudig te reinigen zijn met de hogedrukreiniger. Water heeft geen invloed op de roestvrijstalen constructie en het reinigen wordt niet gehinderd door tegengewichten of veren. De aandrijving wordt bij deze deuren volledig weggewerkt in een roestvrijstalen behuizing welke spatwaterdicht is.

In parkeergarages wordt veelal gebruik gemaakt van speed-sectionaaldeuren of snellooproldeuren (ook wel spiraalroldeuren genoemd). Deze deuren zorgen ervoor dat u de wachttijd voor op het openen van de garage tot een minimum wordt beperkt en tevens dat de deur achter u weer snel sluit. Op deze manier krijgen ongenode bezoekers nagenoeg geen kans ongezien met u mee naar binnen te glippen.  Natuurlijk is ook bij deze deuren de benodigde veiligheid ingebouwd zodat de deur niet sluit voordat uw auto de deur volledig heeft gepasseerd.

Kortom er zijn tal van mogelijkheden voor het gebruik van snelloopdeuren. Wij kijken graag met u mee naar de best passende oplossing in uw bedrijf. Wij leveren en monteren zowel horizontaal als verticaal lopende snelloopdeuren van diverse merken, waaronder  Hörmann en Efaflex .

Brochure Hörmann snelloopdeuren

FAQ items aan het laden...