Roldeuren en rolhekken zijn er in tal van uitvoeringen en worden gebruikt voor diverse toepassingen. Zo kent u de rolhekken voor een winkelpui om inbrekers na sluitingstijd buiten te houden. De open structuur van deze rolhekken zorgt voor vrij zicht op uw etalage maar houdt ongenode gasten en vandalisme tegen. Het rolluik wordt voorzien van standaard ankers aan de zijkanten van het rolhekpantser. Deze ankers houden het hekpantser stevig in de geleidingsrails,  zodat het rolhekpantser niet uit de geleidingsrails kan worden gedrukt. Het rolluik biedt daardoor een goede beveiliging tegen inbraak.

Daarnaast worden roldeuren vaak inpandig gebruikt in grote hallen. Bijvoorbeeld als een grote hal wordt opgedeeld in meerdere units met ieder een eigen ingang, zoals bij verhuur van opslagruimte. Iedere unit is op die manier goed toegankelijk, maar kan ook veilig worden afgesloten.

Ook bij parkeergarages worden roldeuren en rolhekken gebruikt. Met name bij parkeergarages van kantoren en woongebouwen die maximaal 300 keer per dag open/dicht gaan kan een roldeur een heel geschikte en betaalbare oplossing zijn. Is er sprake van een situatie waarbij de deur vaker en/of sneller moet openen en sluiten dan kan een snelloopdeur een geschiktere oplossing zijn.

Roldeuren en rolhekken zijn daarnaast uitermate geschikt voor het afsluiten van grote openingen tot wel 9 meter hoog en 10 meter breed. Met het SSG-systeem van Hörmann kunnen tot wel drie roldeuren en rolhekken  worden gekoppeld waardoor openingen tot 30 meter breed en 6 meter hoog kunnen worden overbrugd. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij scheepswerven of hangars. De gehele deur wordt geopend bij het naar binnen brengen van het vaartuig en gedurende de bouwperiode is er de mogelijkheid steeds een enkele deur te openen. Het optionele wind-protection-system  zorgt voor extra weerstand tegen windbelasting.  Zelfs de grote roldeuren kunnen indien gewenst handbediend worden geopend dankzij innovatie trekverentechniek.

Roldeuren rollen op direct achter de latei. Vooral in situaties met weinig ruimte is deze plaatsbesparende constructie een ideale oplossing. Zowel vloeroppervlak als plafond blijven vrij. Als isolatie van minder groot belang is, kan een roldeur de juiste en best betaalbare keuze zijn.

Wij leveren roldeuren en rolhekken voor dagelijkse toegangsafsluiting en/of voor beveiligingsdoeleinden. U kunt ons terecht voor roldeuren en rolhekken van gerenomeerde merken als Hörmann, Metacon.

Brochure Hörmann roldeuren en rolhekken

FAQ items aan het laden...