Wat doet ú aan inbraakbeveiliging tijdens uw vakantie?

De vakantietijd komt er weer aan. We vertrekken massaal naar ons vakantieadres om te genieten van een welverdiende pauze van ons drukke bestaan. Een andere omgeving, hopelijk lekker weer en even ontkomen aan de alledaagse bezigheden. Voor inbrekers is dit echter de ideale tijd om hun slag te slaan, zij stellen hun vakantie graag even uit om eerst een bezoek te brengen aan deze tijdelijk onbewoonde huizen. U moet er niet aan denken dat ongenode gasten ook op bezoek komen bij u thuis.

Natuurlijk zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen voor inbraakbeveiliging die we zelf eenvoudig kunnen treffen.

 • Zorg dat alle ramen en deuren goed gesloten en op slot zijn.
 • Laat geen berg post op de mat liggen, zorg dat de ongelezen post uit het zicht ligt.
 • Zorg dat inbrekers niet via een ladder of kliko o.i.d. bij het slecht beveiligde badkamerraampje kunnen komen.
 • Laat geen sleutels in het zicht achter. Inbrekers zullen altijd eerst een vluchtroute creëren voordat ze uw huis gaan doorzoeken. Maak het ze dus ook moeilijk om naar buiten te komen als ze eenmaal binnen zijn.
 • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
 • Zorg dat uw huis er bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld een opengeslagen krant en leeg koffiekopje op tafel staan. Alsof u zojuist nog aan de keukentafel de krant zat te lezen.
 • Komt er iemand om de planten te verzorgen, vraag deze persoon dan ook de gordijnen eens half te sluiten tussendoor of iets anders zichtbaar te veranderen. Ook daarmee lijkt uw huis bewoond.
 • Kondig uw vakantie niet aan via social media etc. Inbrekers lezen graag mee.
 • Gebruik tijdschakelaars om ’s avonds een lampjes te laten branden, ook in de slaapkamer. Bij voorkeur middels een programmeerbare tijdschakelaar die elke dag op een ander tijdstip aan- en uitgaat.
 • Vraag eventueel aan de buren of ze hun auto een keer op uw oprit willen parkeren.
 • Beveilig de schuifpui door een extra stok aan de binnenkant te leggen die openschuiven onmogelijk maakt.

Daarnaast is degelijk hang- en sluitwerk natuurlijk zeer belangrijk. Alle voordeuren die u bij Van der Padt koopt worden geleverd met goedgekeurde sloten. Standaard 5-punts sluiting en optioneel uit te breiden tot RC-2. De Hörmann overheaddeuren zijn standaard voorzien van optilbeveiliging. Een elektrisch aangedreven deur vergrendelt automatisch zodra hij gesloten wordt. Deze vergrendeling werkt mechanisch en blijft dus ook werkend als de stroom uitvalt.

Nieuw is de BiSecure Gateway met smarphone app. Hiermee kunt u eenvoudig via een beveiligde verbinding op internet uw garagedeur en/of voordeur bedienen. Daarnaast kunt u ook andere elektrische toestellen die zijn voorzien van draadloze Hörmann ontvangers, zoals bijvoorbeeld lampen, op afstand bedienen. Via de app heeft u ook direct zicht op de actuele positie van uw deur en kunt u zien of uw deur op slot is. Dus nooit meer de vraag “schat, heb jij de deur afgesloten?”.

Wij wensen u een fijne vakantie!