Sinds 2018 is er een AED aanwezig bij Van der Padt deuren. Deze hangt aan de buitenkant van ons pand op de Binnendams 101 in Hardinxveld-Giessendam.

Hiermee kunnen de vrijwilligers van HartveiligWonen bij een reanimatieoproep snel bij een AED om hulp te verlenen. De vrijwilligers die zijn aangemeld bij HartveiligWonen krijgen via een sms of app een melding waarin de locatie van het slachtoffer en de locatie van de AED staat. Met een pincode kunnen ze de kast met daarin de AED openen om eerste hulp te verlenen. Van der Padt krijgt vervolgens ook een bericht dat de AED mogelijk is gebruikt. Wij kunnen daarna controleren of de AED weer netjes op zijn plaats hangt en of er eventueel onderhoud nodig is.

Uiteindelijk is het de bedoeling om landelijk een 6 minuten netwerk te realiseren.

Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een veilige omgeving en zijn dan ook trots dat wij dat kunnen doen door de aanschaf van en het onderhoud aan deze AED. Natuurlijk hopen wij dat hij zo weinig mogelijk gebruikt hoeft te worden, maar als het nodig is zorgen wij dat hij 27/7 beschikbaar is.