Is het nog de moeite mijn oude deur te laten repareren, of kan ik hem beter vervangen. Een vraag die wij nog wel eens krijgen van onze klanten.

Wij begrijpen natuurlijk dat de aanschaf van een nieuwe deur, ondanks de mooie acties die wij regelmatig hebben, toch een behoorlijke uitgave is. Maar zelfs een kwalitatief goede deur komt ooit aan het einde van zijn levensduur. En dan is vervanging uiteindelijk de enige en beste optie.

Daarnaast is het belangrijk om te beoordelen of uw u deur nog wel voldoet aan de veiligheidseisen die u daar aan stelt. Helaas komt het nog steeds voor dat kleine kinderen gewond raken bij ongevallen met oude deuren. Bij een elektrisch aangedreven deur van Hörmann hoeft u daar niet bang voor te zijn.

De RenoMatic aandrijving biedt u standaard de volgende veiligheidseigenschappen:

Uitschakelautomaat:

De deur stopt vanzelf als hij in contact komt met een obstakel, zoals bijvoorbeeld een stuk speelgoed, of erger, een kind.

Vingerklembeveiliging:

De openingen tussen de deurpanelen zijn altijd kleiner dan 4 mm zodat vingers nooit bekneld kunnen komen tussen de panelen en/of de scharnieren.

Ingrijpbeveiliging:

De kozijnen aan de zijkant zijn volledig dicht. Hierdoor kan men er niet ingrijpen.

 

 

Om te checken of uw deur nog veilig is heeft Hörmann een veiligheidschecklist opgesteld. Een handige hulp bij het maken van uw keuze.

klik hier voor de veiligheidscheck garagedeur.

Hier vindt u een video over veiligheid bij garagedeuren, kies vervolgens het filmpje “Veiligheid bij garagedeuren”.